Jakie produkty poprawią przepływ krwi

Jakie produkty poprawią przepływ krwi?🤔
nuga best
✅1. Upewnij się, że pijesz wystarczającą ilość wody.
Krew często staje się lepka z powodu niewystarczającego spożycia wody. Zaleca się wypijać co najmniej 1,5–2 litry dziennie. Przy wysokiej krzepliwośći krwi zaleca się zwiększenie szybkości do 2,5 litra. 
✅2. Ogranicz spożycie produktów, które powodują, że krew jest bardziej lepka
Bardziej lepka krew staje się poprzez szkodliwe produkty, które wiele osób już wykluczyło: alkohol, margaryna, wypieki, rafinowany cukier i półprodukty
✅3. Upewnij się, że jesz wystarczającą ilość białka i tłuszczu
Aminokwasy, arginina i tauryna biorą udział w hematopoezy - rozrzedzają krew i rozszerzają naczynia krwionośne. W owocach morza jest ich dużo, więc w miarę możliwości dodawaj je do swojej diety - wystarczy raz lub dwa razy w tygodniu.
✅4. Codziennie spożywaj pokarmy rozrzedzające krew
• Wśród nich są produkty zawierające witaminy C, E, P, z grupy B (wzmacniają ściany naczyń krwionośnych) oraz minerały: żelazo, jod, magnez, potas, mangan, wapń (zmniejszają agregacje płytek)
😋• Jagody
Jagody są pełne witamin, przeciwutleniaczy, minerałów i naturalnych kwasów, które rozrzedzają krew.
Najbardziej przydatne jagody na zmniejszenie gęstości krwi: czerwone porzeczki, maliny, jagody, żurawina, jeżyny, truskawki. Przydatna jest również herbata z liści maliny. Konieczne jest tylko wykluczenie aronii z diety, ponieważ jej owoce, wręcz przeciwnie, zagęszczają krew.
Zalecamy spożywanie świeżych jagód bez obróbki cieplnej.
😋• Pomidory
Ale pomidory mogą być używane w dowolnej formie - zarówno świeżych, jak i puszkowanych, a także przetworzone termicznie. To najzdrowsze warzywo do „upłynniania” krwi.
Dawka terapeutyczna - 4 pomidory dziennie
😋• Kapusta
Kapusta pekińska, brukselka i czerwona kapusta rozrzedzają krew. A kapusta biała zagęszcza. Do tych celów szczególnie przydatna jest kapusta kiszona z żurawiną.
😋• Cebula
Cebula zawiera kwercetynę i adenozynę, naturalne antykoagulanty, które rozpuszczają skrzepy krwi i zmniejszają adhezję płytek krwi. Większość korzystnych substancji rozrzedzających krew znajduje się w czerwonej i żółtej cebuli.
😋• Czosnek
Czosnek można spożywać w dowolnej postaci: świeżej, suszonej, w postaci oleju czosnkowego itp. Zawiera allicynę, substancję, którą organizm przekształca w ajoen, silny antykoagulant
🙂• Przyprawy
Pieprz Cayenne zawiera salicylany, które poprawiają krążenie krwi.
Kurkuma reguluje zawartość leukocytów i czerwonych krwinek we krwi.
Imbir zawiera gingerol, skład chemiczny podobny do aspiryny.
Cynamon jest również silnym antykoagulantem. Dzienna norma wynosi do 6 gramów, w dużych ilościach może uszkodzić wątrobę.
💁‍♀️Jakie znasz potrawy(produkty), które pomagają rozrzedzić krew?
🙂Podziel się z nami w komentarzach

Nuga Best

Ciągle prowadzimy badania, aby być odpowiedzią na najnowsze tendencje oraz potrzeby Klientów, pozostając na bieżąco z ciągle zmieniającą się branżą urządzeń medycznych.

Nuga Best Polska